Komkommertijd in juli en augustus?

De zomer wordt vaak omschreven als komkommertijd. Maar is dat wel zo?

Ik heb de Wikipedia geraadpleegt en daar staat het volgende over komkommertijd: Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. F.A. Stoett omschrijft de komkommertijd als een slappe tijd, waarin weinig zaken gedaan worden, dus in de maanden juli en augustus, als er veel komkommers zijn en de handel over het algemeen niet zeer levendig is.

 Vroeger was je weken op vakantie en niet bereikbaar voor jouw bedrijf of werkgever. Maar het ziet er tegenwoordig toch iets anders uit op de vakantieadressen. Iedereen zit met iPad of smartphone op het strand of bij het zwembad. Men is bereikbaar, volgt het nieuws en is actief op social media. Dit betekent dat het bedrijfsleven gewoon door gaat en dat je niet stil kan zitten in de zomerperiode.

Maar is dat wel verstandig voor jou als persoon? Alleen maar bezig zijn met jouw bedrijf of baan? Het geeft geen rust en op een gegeven moment zie je de dingen niet helder meer.

Soms moet je een stap terug doen om weer overzicht te krijgen!

Voor degenen die nog op vakantie gaan; zet je iPad en smartphone eens even uit en doe leuke dingen met de mensen om jou heen. Ze zijn het waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.