Officegym, oefeningen achter de werkplek of heet het gewoon StoelYoga?

StoelYoga? Kan je yoga doen op een stoel doen? Ja!!!!!

Tijdens een stoelyogales doe je oefeningen op een stoel: denk aan een bureaustoel of keukenstoel of zelfs een rolstoel. Deze vorm van bewegen kan bijna iedereen, of je nu wel of niet lenig bent of hoe je conditie ook is. Een stoelyogales maakt jouw spieren en gewrichten soepel, je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. De lessen gaan uit van jouw eigen mogelijkheden en je kan creatief omgaan met beperkingen.

Stoelyoga als tussendoortje op je werk

StoelYoga is van toegevoegde waarde voor iedereen met een zittend beroep. Denk aan chauffeur, piloot of een baan op kantoor. Veel oefeningen kun je ongemerkt doen, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze, een powerbreak van een vergadering of een volledige les aan het begin of einde van een werkdag. De voordelen zijn:

  • De zithouding verbetert.
  • Houdt werknemers gezond en vitaal.
  • Je kunt het overal en in werkkleding doen.
  • Draagt bij aan terugbrengen van het ziekteverzuim.
  • Iedereen kan het, geen fitheid of bepaald conditieniveau vereist.
  • Moment van opladen en stressvermindering, lichaam en geest ontspannen.

Hoe ziet een les eruit?

Een stoelyoga les bestaat meestal uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie. Er zijn diverse lesvormen voor werknemers, ouderen, mensen met een chronische aandoening of mensen in een rolstoel.

In de les wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling en ontspanning. Door een bepaalde manier van ademen verlaag je je hartslag, bij een bewuste ontspanning neemt de spierspanning af.
De spierspanning zorgt ervoor dat je meer pijn ervaart, denk maar aan vastzittende schouders en de bijbehorende nekpijn die ook voor hoofdpijn kan zorgen.

Waar kan ik stoelyoga doen?

Bij jou op kantoor! Want de docent komt gewoon bij jouw bedrijf langs om een uurtje stoelyoga met jou te doen. Ben je benieuwd of stoelyoga iets is voor op jouw kantoor? Laat het mij weten en dan kom ik graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op!