Net terug van vakantie en moeite om weer in het ritme te komen? Oh wat zou het fijn zijn om dit ontspanningsgevoel langer vast te kunnen houden!

Ontspanning is één van de belangrijkste wapens in de strijd tegen stress. Voldoende rust nemen, tijd voor jezelf inplannen, goede voeding en balans in je leven. Toch wel lastig af en toe!
Onderstaande ademhalingsoefening met spieraanspanning helpt mij in ieder geval om te ontspannen en goed in slaap te komen…

Rek je maar eens flink uit, span al je spieren stevig aan en laat ze vervolgens weer los. Je zult merken dat je lichaam zich vanzelf, als in een reflex, ontspant en dat er minder spanning in je lichaam zit dan daarvoor. Zeker voor mensen die niet gemakkelijk uit zichzelf kunnen ontspannen, is dit een eenvoudige eerste stap op weg naar een stressloos bestaan. Als de spieren zich ontspannen, stroomt de energie beter door het lichaam en worden de zogenoemde blokkades opgeheven. De zuurstof wordt door het hele lichaam verspreid en daardoor wordt het lichaam met energie gevoed. De ademhaling wordt kalmer en trager en de gedachten komen tot rust.

Maar hoe ontspan jij, na of tijdens een drukke dag? Ben benieuwd naar jouw tips…