De verzuimcijfers tonen aan dat het verzuim stijgt de laatste jaren. Dat is geen goed teken voor bedrijven, want dat kost geld. Maar hoeveel kost het nu eigenlijk voor een organisatie? En kunnen we er iets tegen doen?

Volgens Nationale Nederlanden kost een zieke werknemer, gemiddeld € 250,- per dag. Niet alleen betaalt de werkgever zijn of haar loon door; je moet ook voor een vervanger zorgen of genoegen nemen met productieverlies. En wat als de werknemer langdurig ziek dreigt te blijven?

De werkgever betaalt gedurende 104 weken het loon van de zieke werknemer door. De zieke werknemer heeft in ieder geval recht op 70% van het maximum dagloon. Dat kan dus flink oplopen voor een werkgever en dan hebben we het nog niet over andere kosten. Denk bijvoorbeeld aan productieverlies, administratieve kosten, verwerking verzuimmelding, kosten arbodienst, kosten begeleiding door leidinggevenden en loon-doorbetaling.

Uitgaande van een gemiddeld jaarinkomen in Nederland (cijfer CPB)  van  € 35.000,-.
Kosten verzuimende medewerker (gemiddeld) per dag:

Loondoorbetaling  €  153,50
Kosten vervanging*  €  146,00
Productieverlies  €    35,00
Kosten arbodienstverlening  €    60,00
Verzuimbegeleiding  €      7,50
Totaal verzuimkosten  €  402,00 per dag!!

*  Vervanging wordt vaak niet direct ingezet, maar ook dan kost een zieke medewerker toch nog steeds ruim € 250,- per dag.

Ziek personeel kost dus veel geld. Vaak onnodig veel geld. Wanneer je het ziekteverzuim wil aanpakken in jullie organisatie, kan je jaarlijks al snel duizenden euro’s besparen. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen! Slimme werkgevers investeren dus in preventie van ziekteverzuim.

Stoelmassage inzetten bij preventie van ziekteverzuim

Stoelmassage op het werk is niet meer weg te denken. De praktijk wijst namelijk uit dat stoelmassage het ziekteverzuim op de werkvloer flink naar beneden brengt. Het is vooral goed ter preventie van RSI en stress. De stoelmassage wordt over de kleding heen gegeven. Tijdens deze massage oefent de masseur druk uit met handen, handpalmen en ellebogen op een aantal acupressuurpunten waardoor de energie die door ons lichaam stroomt, kan worden beïnvloed. Door stress en een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. De drukpuntmassage wordt uitgevoerd op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen waardoor deze blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt. Het lichaam komt op die manier weer goed in balans.

Een stoelmassage duurt twintig minuten per werknemer en is zodoende makkelijk in te plannen tijdens een werkdag. Fit achter je Bureau neemt hiervoor een speciale massagestoel mee en bij voorkeur vinden deze massages bij het bedrijf plaats in een rustige afgesloten ruimte, zoals bijvoorbeeld een vergaderzaal.

Totaaladvies

Stoelmassage is niet alleen goed ter voorkoming van RSI en stress. De stoelmasseur kijkt ook naar de houding van de werknemer. We kijken dus verder dan alleen maar stoelmassage. Wij geven dus echt een totaaladvies.

Stoelmassage breed inzetbaar

De toepassing van stoelmassage is zeer uitgebreid. Diverse diensten zijn uitgewerkt voor:

  •        Preventie van ziekteverzuim
  •        Teambuildingsdagen
  •        Verkooptrainingen
  •        Beurzen en evenementen
  •        Personeelsfeesten
  •        Sales incentives

 

Fiscale voordelen van stoelmassage

Stoelmassage op het werk heeft een aantal fiscale voordelen. Indien aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, is stoelmassage volgens de belastingdienst een vrije verstrekking. Je kunt de kosten voor stoelmassage dus opvoeren als bedrijfskosten.

Kennismaken met stoelmassage in jullie organisatie? Probeer het eens uit en ervaar hoe ontspannen en energiek je je voelt na deze massage. Wij komen graag langs om een aantal gratis stoelmassages te geven zodat je dit zelf kunt ervaren.  Daarnaast bespreken wij graag met u wat de mogelijkheden zijn in een eventueel vervolgtraject.