Werkhouding

Weet jij al hoe je je werkplek moet inrichten? Of heb je nog tips en trucs nodig? Lees dan onze vorige blog eens, met tips om jouw werkplek in te richten. Maar dan ben je er nog niet ….. want je kan nog veel doen aan je werkhouding, werkomgeving en leefstijl.

De basis werkhouding achter je bureau is met je voeten op de grond en de knieen op 90 graden gebogen. Jouw rug steunt tegen de rugleuning van de stoel, je armen en schouders zijn ontspannen en jouw hoofd staat rechtop. Het is super belangrijk om steeds van houding te wisselen. Doe je dat niet dan kom je na enige tijd toch wel heel stijf je bureaustoel afrollen. Probeer eens elke 20 minuten bewust van houding te veranderen.

De binnentemperatuur en tocht binnen het kantoor hebben ook invloed op gezond en fijn werken. Probeer er samen met je collegae uit te komen over het openen van ramen en het aanzetten van de verwarming. Soms moet je ook eens kijken naar de mogelijkheden in de ruimte. Zijn alle kabels en snoeren weggewerkt zodat je er niet over heen valt? En staan de kasten (als je die nog gebruikt) op de juiste plaatsen?

Probeer klachten te voorkomen door zoveel mogelijk afwisseling in te bouwen door niet-beeldschermwerk. Neem eens wat vaker de trap of maak een ommetje in de pauze. Frisse buitenlucht en beweging kan je inbouwen tijdens je werk. Probeer nooit langer dan 5 of 6 uur per dag beeldschermwerk te verrichten. Neem na 2 uur beeldschermwerk een pauze of probeer ander werk te doen waarbij je niet achter het scherm hoeft te zitten. Probeer om bij intensief beeldschermwerk micropauzes in te lassen van 20 seconden. Je kunt dan bijvoorbeeld even een paar oefeningen doen bij het koffieapparaat of een oefening achter je werkplek. Weet dat stress een gespannen werkhouding bevordert.

Wanneer je thuis werkt, mag je bovenstaande tips ook in acht nemen. Gebruik een goed ingestelde bureaustoel en niet een eettafelstoel. Zet je bureaustoel op goede hoogte en zorg voor goede verlichting. Wissel je werk af en probeer telefoontjes staand of lopend te plegen.

Zo … dat waren weer een paar tips om op je houding te letten tijdens het werken. Maar weet dat een gezonde leefstijl met voldoende ontspanning en regelmatig beweging ook wonderen doen.

Ben je benieuwd wat je qua voeding op je werk kan verrichten? Kijk dan eens naar de recepten op deze site. Wil je nog meer daar over horen, dan kom ik graag langs bij jou op kantoor. Maak je snel een afspraak?

Fijne dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.